:: Syukran Kathir! ^^ ::

Tuesday, July 5, 2011

+ mini hazirah +

assalamualaikum..

"i'll give you the biggest ring if you marry me". erk? apeni? tersasar jauh dari matlamat untuk sy menulis entry kali ni pulak. keh3.

tengok fesbuk ramai dah kawan2, kak2 senior, sepupu sepapat dapat baby baru. sangat comel dan kadangkala sy pengsan melihat keamatan kecomelan mereka. subhanallah! semoga mereka membesar menjadi anak yang soleh dan solehah. amin!

sy pun nak menyibuk sekejap nak letak gambar2 baby ketika sy masih.....

: berusia sebulan lebih :

: 4 bulan lebih :

: gembira bersama mama tersayang. macam nampak donut lah pulak bila tengok kaki. haha :

: terlebih gembira bermain di situ. seingat sy, sy suka sangat main kat sini. main kat kerusi merah ni, kacau2 barang atas meja solek, main kipas. berapa kali ntah terjatuh dari kerusi tu. tapi tetap tak serik! sampai tercabut skru kerusi, sampai tercabut tempat duduk merahnya tu. ergh, notty2! :P

: opss, seksi lah adik dua ni. adik berdua je ke? boleh ngorat? haha. dekat mana ek ni? pantai seagate kah? ohh, nampaknya ingatan sy masih tidak dapat dikembalikan ke saat ketika zaman2 ni. kakak sayang adik!~ :

: gaya muslimah sejati. tetiba tertanya dalam hati, kenapa sy comel sangat ni? erff, cuba berlagak perasan! :P sy dan nabilah. dan abah photographer nya. abah sy memang suka bidang2 ni. ^^ dan kitorang lah yang menjadi 'model'nya. terima kasih abah for this sweet memory! :

: dan ini, dah besar ghupenya cik hazirah ni. nampaknya ketembaman pipi itu tidak dapat diselindung lagi. hahaha. shhh, trademark ok! :P :

tetiba teringat jugak masa umur berapa ntah, sy main stapler. mama dah larang dari awal jangan main, tapi main jugak. biasalah budak2 kan. takberapa nak faham bahasa. haha. dok asyik main tiba2 TERstapler ibu jari tangan sendiri. nak tunjuk kat mama takut. mama cakap 'kelipop, kelipop mata takut". akhirnya mama tahu gak. menggelupur sy time mama nak cabut ubat stapler tu keluar. darah toksah dok cakap lah. banjir dah haa * hiperbola ok! lagi incident mencuit hati sy, sy nak buang air. bukan kecik tapi besar. sy dok tepi meja. punggung ala2 artis dangdut sikit dan berdirilah sy menempel kat tepi meja. berak dalam seluar. amat tak senonoh. kecik lagi kan. haha. incident lagi yang membuktikan dulu sy amat nakal, time tu takda current jap. abah tengah solat. lepastu sy nampak mancis, sy ambik kertas dan nyalakan api guna mancis n kertas tu. tiba2 api tu jadi besar. 'seronok' sebentar bermain api. akhirnya dapat dipadamkan jugak. habis abah sembahyang, abah terbau something. faham2 la kan. reaksi sy? buat muka innocent. haha.

ye, sy dah besar. dulu mini hazirah jek. sekarang? haa, besar dah rupanya. alhamdulillah, Allah masih memberikan nikmat hidup kepada sy selama 21 tahun 4 bulan. syukran lillah! terima kasih yang tak terhingga buat abah dan mama tersayang yang berusaha sedaya upaya membesarkan kakak yang nakal ni. sayang abah mama sangat2!^^ ok, kini single. lepastu? married - ada baby - ada menantu - ada cucu - ada cicit. uihh, jauh bebeno kamu mikirnya hazirah. haha. udah2 ler. terfikir macamni lepas baca status someone kat mukabuku.

"hari tu stress tengok kawan2 upload gambar kawen / nikah / bertunang.. sekarang ni jiwa kacau pulak tengok kawan2 sebaya upload gambar baby. pheww! "

comel kan sentence ni? haha. sy tak delah sampai tahap stress. mungkin stress yang dimaksudkan oleh beliau ialah jelous maybe? haha. sangat comel. ^^ ye, semua orang mengimpikan yang sama. cuma yang berbezanya ialah masa. cepat atau lambat. betul tak? sentiasalah kita berdoa ok sahabat2ku? ^^amin~

nora elena baru sampai episod 20. express lagi hazirah! suka tengok episod mereka h.moon kat cameron highland. sangat romantik ! haha. hazirah, stop dreaming ok. haha. baik2~

_ E N D _

2 comments:

  1. grrrr KENAPA COMEL SANGAT NI??!!CUTENESS OVERLOAD!

    ReplyDelete
  2. haha. tu la kan iera.. erghhh, sape tah mereka2 ni..

    ReplyDelete