:: Syukran Kathir! ^^ ::

Tuesday, February 22, 2011

+ W.N .H +

assalamualaikum..

hari rabu merupakan hari dating cheq bersama juniorku tersayang..wan nur husniyah namanya..panggil wan..makin kecik nengok wan..makan nasi sekali sehari jek ye, mana tak keciknya..still studying kat matrik UIA PJ taking foundation in syariah n law..sama lah kita ye wan..if i need anything regarding my assignment , i'll ask you k my dear..^^

perjalananku bermula pada pukul 11..sesi tunggu menunggu bas kuis seperti biasa..lama bebenO ghasenya..takpe2, sememangnya saya adalah seorang yang penyabar..=) naik ktm pup2 dah sampai di midvalley..wah, lama tak pegi sana..ok2, perjalanan diteruskan untuk berjumpa junior yang sudah bertahun tidak ketemu..janji jumpa kat tempat wayang..tengok dari jauh macam dia..blink2..dah dekat baru konfem, hah itulah dia..itula, orang bermata empat taknak ngaku bermata empat inilah kejadahnya..~ ops, suda2 oke..bermata empat itu adalah saya ~_^ ~

movie yang nak ditonton, sini ada hantu..erm, bolehla cerita ni..agak boring sikit kot..sebab saya tengah ngantok time tu..jadi cerita ni tak dapat nak menghilangkan kemengantukan cik hazirah..cerita ni di adaptasi daripada " korang nak dengar cerita hantu tak? " ..cerita ni mengisahkan 2 orang pekerja ni sorang cina sorang melayu ditugaskan untuk menghantar keranda di satu tempat..barang bos mereka..tapi keranda?? erm, hantar jugaklah sebab dapat duit nanti berganda2 manager mereka upah..mestilah kena bribe kan..kalau tak sape nak bawa keranda malam2 kan..jadi, mereka berdua ni untuk mengisi masa lapang mereka dalam kenderaan tu, mulalah cerita pasal hantu melayu lah pasal hantu cina lah..hantu cina lagi power lah sebab kalau nak bunuh orang tak payah pegang apelah inilah..boleh pulak cerita hantu sedangkan kat belakang mereka tu ada keranda? haha..then, inilah kisah2 yang mereka kongsi di malam yang indah lagi permai lagi nyaman tuh..

kisah pertama hantu pokok pisang..hantu melayu punya kisah..hantunya fasha sandha..kisah kedua hantu nombor ekor..~ eh, yeke? tak berapa ingat tajuk..~ kisah kedua ni in chinese..pasal orang main nombor ekor mintak tolong hantu kubur nak nombor yang best..~ wuuu, best ke? astaghfirullah..haram2 ~ kisah ketiga kisah hantu asrama..pasal hantu jepun yang sedang bermaharajalela di asrama..kat asrama lelaki..kisah ni agak kelakar..boleh pulak mereka2 ni takot sangat2 nak p toilet malam, jadi membuang di dalam plastik?? begitu tinggi ye tahap ketakutan mereka..ish3..

kisah2 hantu ni ok2 je la..yang kelakarnya laki melayu n laki cina yang tengah bawa keranda tu..mereka ini tersangatlah kelakar~ ok, nak tahu kisahnya in full? silalah menontonnya k..^^

ni adalah juniorku yang tersangatlah comel tersangatlah bijak..comel kan?

~ buang tebiat ~

~ senyum dan senyum ~

~ sebelum nak pulang..comel kan? ^^ ~

wan, jaga diri elok2 k..maaf tak sempat nak belikan hadiah untuk wan..asyik kat benda lain kan kita wan..huk3..nanti lainkali k sayang..belajar rajin2..takmau sedih2 sangat..esok balik penang elok2..love you ..gonna miss u very much..

_ E N D _

Monday, February 21, 2011

+ JALAN MALAM +

assalamualaikum..

setelah sekian lama merancang nak pegi keluar makan bersama buat kali terakhir, akhirnya pada 19hb bersamaan sabtu lepas, 'cita-cita' kami tercapai jua..destinasi pilihan, syukri tomyam di bandar seri putra jugak..tak jauh pun..dekat2 suda ye dop? asalkan masa dapt diluangkan bersama walaupun setiap hari kat bilik dah pandang2 jeling2 usik2 terburai isi perut semua dah pun..huk3.. memandangkan sem ini adalah sem last bagi siti mariam, dengan pertolongan syaidatul izyanti( yanti, betol ke kita eja nama yanti? =p ), akhirnya 'impian' kami terealisasi..trimas2!

semua bergaya ala2 mak datin ranking paling top di dunia walaupun hanya berasa top dalam diri sendiri, itu sudah memadai..=p walaupun hanya nak bersantap di 'hotel lima bintang'..walaupun walaupun dan walaupun..namun kami tetap ketepikan semua kritikan2 sekeliling asalkan kami menjadi antara yang top di situ..~ OVER ~

hidangan kami adalah nasi putih suci bersih lagi murni diiringi dengan tomyam, daging masak merah ( yanti tak makan ikan ), ikan siakap tiga rasa, kailan ikan masin bukan tawar plus air pilihan masing2 pelbagai warna yang menarik lagi tertarik..hidangan kami bolehlah dikatakan agak ok..order pun tak adalah lama sangat macam nak tunggu janggut tumbuh kat dagu saya.. sesi tangkap men'snap' pic bermula sambil kami menikmati hidangan masing2..alhamdulillah, terisi jua perut yang suda lama menyanyikan lagu versi pop rock..

usai kami bersantap di sana, dessert tetiba menjelma dalam pikiran..lantas salah seorang daripada kami menyatakan hasratnya yang setelah kian lama terpendan sejak seribu tahun akan datang untuk makan eskrem..eskrem mcD ye..persetujuan dicapai dan kami menuju pula ke nilai 3 dengan kelajuan bagi pemandu yang berhemah lagi selamat oleh yanti..

dekat mcD, hanya oreo mcflurry menjadi santapan bagi kami2 yang sememangnya sudah kekenyangan seperti retak menanti belah..gambO2 di snap lagik..pandangan pengunjung sekeliling tidak kami hiraukan sebab terlalu asyik dengan dunia kami sendiri..:P

~ gaya orang tak makan seribu taun..ikan siakap tiga rasa ~

~ hidangan pilihan ~

~ kami berempat sejiwa sehati sekepala sekaki setangan ~

~ kami berlima bersama yanti yg amat banyak menolong..mucho gracias ! ^^ ~

~ P9-713-D..bilik kami berempat ~

~ adegan suap menyuap bukan melalui hidung daripada moyang kepada cicit2nya ~

~ handsome tak kami? ~

Align Center video
~ video sape? sape punya video? ~

dan kami pun pulang dengan selamat di KUIS bumi tercinta..sebelum 'loceng' berdetik pada jam sebelas..korang memang rumate saya yang paling best paling meletop the boom lah! maaf atas segala salah dan silap diri ni..kadang2 mulut cakap lepas dan menyakitkan hati..ampun maaf dipinta daripada diri ini yang jauh di perantauan ~perasan dok luar negara jap :P ~ sayang korang semua sangat2! siti mariam, lepasni kita tak jumpa dah,kita tak jadi rumate sehati sejiwa sekepala dah..hope ct tak lupakan kitorang kat sini k..kalau ct lupa, kitorang terjun bangunan ramai2 ~ giLa ~ take care of yourself k sayang..nanti jangan lupa bagitaw dapat U mana kos apa k..ingat taw! biar jauh di mata namun tetap dekat di hati..janji ~

.U.K.H.U.W.A.H.F.I.L.L.A.H.A.B.A.D.A.N.A.B.A.D.A.

p/s : yanti, nanti kalau dah nak kawen jangan lupa bagitaw naa~


_ E N D _

+ pelik tapi benar +

assalamualaikum..

ini adalah post yang tertunda..hari jumaat lepas keluar..tujuan utama nak p UIA anta borang..nak apply jadik pengawas peperiksaan kat UIA..3 minggu sahaja..tapi tak tahu dapat atau tak..ada interview lagik..tolong doakan ek..^^ trimas2..

ok, pengembaraan kami pada hari tu bersama 5 sekawan menaiki kereta viva putih..saya dan shepa antara yg teruja bila dah masok kawasan UIA tuh..almaklumlah tak biasa pegi kan..~ OVER! =p ~ ops, sebelom tu antara yang pegi, hajar, shepa, dieba, dada..lepas dah settle anta borang, saya ajak yang lain p library..saja nak tengok2..bukan student kena tulis nama..nasib kami teramatlah baik pada hari itu kerana tak perlu membayar untuk masuk!kerana hari jumaat mungkin? hua3.. kalau kena bayar, tak masuklah kami..ye la, bukannya nak cari bahan apa pon tapi nak bayar rm20? haa, itu amatlah tidaklah berbaloi lah! saya ni antara peminat korea jadi bila masuk jek library tuh teros terasa suasana di korea..kena punch kad sebelom masuk n komputer nak cari bahan tuh..sebijon~ hoho.. jadi kami pon hanya bergambar bersuka ria di situ..lunch then next destination.................................

KLCC..pusing2 jap tapi tak beli papepon sebab tengah cari tempat solat..last2 kami kuar klcc p masjid as-syakirin sebelah KLCC tuh..di situ terserempak dengan 'artis cilik lagi berbakat plus comel'! anak foreigner yang study UIA..syahida namanya..very the comel! ok, next destination.........

nilai 3..cari barang kawen kakak hajar..beg yang selalu orang bagi untuk 'vip'..banyak kedai kami singgah survey..ya Allah, penat bebenO ghasenya! baru carik satu barang kot..ish, camni ke puna penat kalau nak buat persediaan nak kawen? pengsan! last, jumpa jugak..a little cute one kaler silver seperti yang dikehendaki..^^ alhamdulillah..oleh kerana jarum jam kian menghampiri angka 7, kami bergegas singgah mencari tempat solat yang berdekatan..GIANT Nilai jadi pilihan..makan KFC skali kat situ..antara hidangan wajib mungkin kalau keluar..=p ish3..next......bermulalah episod perjalanan kami yang weird + cemas + pelik tapi benar....

lepas keluar tol nilai 3 ada 2 jalan..satu p bangi n satu p seremban..boleh pulak kami silap masuk p lorong seremban sedangkan kat s.board tu dah tulis besO2..kata shepa tulisan bangi tu nampak seperti shah alam..yang lain pun macam blur2 cakap ye2 kiri..~ kami telah dipukau kah? tipu2! ~ok,xpe2..next..dah sampai seremban, cari jalan nak pusing balik p bangi..tapi jumpa s.board nilai..masuklah lorong tu..mula2 ada jek lampu2 kat tepi jalan tuh..nak taw tak macam kereta kami sahaja lalu jalan tu time tuh..kereta lain? ghaib! ok, jalan2 tetibe lampu dah 'abes'! gelap gulita! hanya Allah yang tahu betapa berdebarnya hati saya time tuh...memang beristighfar panjang..
nak cari line radio IKIM tak jumpa! memang takde line langsung! sebelah kiri saya ada bukit yg gelap sangat2..dah tengok sekali lepas tu tak pandang langsung dah kiri..akhirnya ada gak deretan kedai n teros p tanya nak p bangi macamana..pacik tu cakap lalu jalan ni ..maksud dia = PATAH BALIK!! lalu jalan yg very the CREEPY tuh lagik! kus, semangat tol! ok, episod kepelikan berterusan lagi..........................
lalu jalan tu lagi ikot instruction pacik tu pada kami yg semenangnya suda sesat di malam hari..
- line radio mula dapat
- kereta memang banyak
- tidak segelap sebelum ni
- paling pelik ialah tadi ada bukit gelap tapi dah diganti dengan kawasan perumahan yang diterangi lampu2..mana bukit gelap gulita tuh? subhanallah~
- tol yang sebelum ni takde boleh ada balik..
- giant yang sebelum ni takde tepi jalan tuh tetibe boley ada pulak..terang benderang lagi pulak tuh..eh, ada ke syarikat yang boley bina bangunan dalam masa beberapa jam jek?
sesungguhnya kami tidak faham n sesungguhnya Allah tengah menguji kami..subhanallah~

ada kawan saya pernah mengalami perkara yang sama time lalu jalan tu gax..dia lagila..kereta berhenti tepi jalan..sampai kena tarik p workshop kot..tapi mekanik cakap kereta no probs..haaaaa....aiyok~ sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..subhanallah~


~ 3 sekawan : shepa, hajar, dieba bersama artis cilik lagi popular named syahida ~


~ KLCC tersergam megah ~

~ destinasi utama kami ~

~ ini adalah lakonan yang agak bertenage mungkin? =p ~

akhirnya KUIS sampai gak sesudah sesat2 ni..walau apa2pon, memang satu journey yang best..^^

_ E N D _

Friday, February 11, 2011

+ sedapnya choc! +

assalamualaikum...

" waaaaah......! "

" cantiknya! "

" sedapnya! "

" comelnya! "

antara perkataan2 yg pasti akan kuar drpd mulut korang bila tengok pic dua tepi ni..betol tak? ouh, taknak ngaku? alaa, juz admit it oke? =p

sape buat?
sape jual?
berapa satu?
nak beli kat mana?

haa..ini bukan sy yg buat..tak reti lorh anak2 sekalian..reti makan jek..faveret! rumate member sy yg jual..sekejap jek stok dia habis altho dia bawa banyak dalam minggu tuh..
tak cukup banyak mungkin kan?
ok, yg sebelah kanan ni dalam dia ada crispy..bukan choc semata taw! ada isi tersirat di dalamnya..^^ yg sebelah kiri ni pulak dalamnya ada oreo..lagi sedap! yg sebelah ni dia jual package..rm10 satu package..

yg crispy harganya antara 0.90, 1.20, 1.40, 1.60, 1.80..ikut saiz..ada pelbagai rupa..teruja!=p
yg oreo pulak harganya memang fix 1.80 satu..saiz semua sama jek..n pelbagai corak gak..teruja jugak! =p memang sedap! sy antara pelanggan tetap dia..^^

p/s : boleh tak nak makan choc tetiap hari tanpa menggemokkan badan?

_ E N D _

+ rumate tersayang +

assalamualaikum..

ok, entry kalini beta akan berbicara tentang roomate2 kesayangan beta yg tercinta pulak..^^
oleh kerana sy ni bukan jenis yg suka melepak di bilik teman2, sy lebih banyak meluangkan masa dengan rumate tersayang..

bulan ni bulan final exam..so, ada la satu hari ni kami empat2 exam..kebetulan tarikh sama kan..semua tempat exam yg sama kecuali siti ..exam kitorang sama hari khamis..then sebelum kitorang exam sama tu mulalah buat perancangan..

" haa, esok pagi before exam bolehlah kita sarapan sama2! makan bla3.."
" tangkap gambO sebelum p wat exam jum..!"

memang excited lah..makan yg ni lah..makan yg tu lah..buat yg ni lah..buat yg tu lah..macam2..yela kitorang tak ada kesempatan nak makan sekali kat luar lagi..sarapan sama2 pun jadilah memandangkan lunch n dinner dah slalu 'candlelight'..haha..romantik gitu!=p

sekali pagi tu, satu hape pon tak buat..tangkap pic jek..itupun sikit..hua3..sy bangon awal jek..tapi lepas solat subuh tu teros lekat kat meja study..almaklumlah, paper pagi tu subjek tarikh tasyri'..ada orang cakap, kalau seronok sangat mesti ada benda tak jadi..sekarang? hua3..tidak mengapalah wahai rumate2ku sekalian yg cantik manis lagi da boom, lepasni kita cari gak satu sesi sampai dapat sebelum kita abes final oke sayang2ku sekalian? ;P

ini adalah gambO2 yg sempat di'snap' di waktu2 genting :

~ kak fuzah a.k.a nurmahfuzah hasim taking dip communication n qila a.k.a nur aqilah abdul rahim taking business management ~

~ tudung pink bernama siti mariam bt mohd zin a.k.a ct..skarang dah sem last in dip syariah law ~

~ eh, jum jawab exam lah! ~

takpelah..lain kali kita kuar sama2 k..kena n wajib gak sebelum final abes..k?saranghae, komao, chongmal bianhae~

_ E N D _

+ my girlfriend is a gumiho +

assalamualaikum..

sesi kalini sesi korea pulak..sy minat korea? kromyon! ( dah tentu ^^ ) lagu korea, crita korea..tapi takdelah sampai tahap tak ingat dunia..=p baru2 ni tengok crite my GF is a gumiho ( fox )..memang besh! tak rugi tengok cerita ni..~ cey hazirah, ayat tableyblah =p ~

cerita ni mengisahkan tentang? seorang lelaki yg jatuh cinta dengan seorang perempuan..pada masa yang sama perempuan ni is a gumiho..boley tak nk kata serigala jadian? memang banyaklah halangan dan dugaan yg harus mereka tempuh..

lee seung gi jadi dae wong..shin min ah jadik mi ho ( dae wong bagi nama smpena bentok asal dy )..no min woo sebagai dong ju..

biasala kita anak muda jiwa ni agak memberontak ye dop? dae wong ni anak orang kaya..dia anak yatim piatu..kesian2..jum nanges sekejap ~ gedix~ sebenarnya atok dia yang kaya..semua dia nak mesti dapat..tapi atok dia ni tegas sikit macam sesetengah parents marah anak depa " apa nak jadi dengan kau ni hah?? menyusahkan je! " sambil ada adegan pukul2 manja sekali..~ini hanya rekaan semata2 untuk menggambarkan persamaan situasi dalam hal sebenar..harap maklum~ jadi dae wong ni lari dari rumah dan sampailah beliau di satu temple..nak dijadikan cerita bagaimana gumiho ni boleh keluar jadik manusia, dae wong cuba membuat panggilan ke makcik dia sambil handphone tu cuba sedaya upaya utk menahan baterinya yg sudah hendak mati..pup2, daewong dengar suara perempuan aka gumiho tu mintak tolong lukiskan 9 ekor kat lukisan dalam temple tuh..(begitulah caranya bagaimana gumiho tu boleh keluar sebagai seorang perempuan yang shantek..

gumiho selamatkan daewong yg hampir nak mati guna bead fox dia..daewong tak percaya dengan apa yg diceritakan mi ho kepadanya..kelakar!yela, miho ckp umo dia 500 tahun suda..last2 daewong percaya jugak selepas beberapa insiden yg berlaku..mi ho nak jadi manusia..jadi dong ju ( dia ni macam tukang tangkap benda2 makhluk halus..dia half manusia jek..) yg pada mulanya nak bunuh miho,bagitaw caranya kat miho ..dia kena letak bead dia kat dalam badan seseorang selama 100 hari..jadi daewong adalah orangnya ..daewong takut n tak berapa suka miho coz miho ni suka sangat2 makan daging lembu plus dia GUMIHO..wuu~tapi dia kena terima jugak sebab badan dia tak sihat n dia perlukan bead tu utk filem aksi yang akan dilakonkannya..

dalam masa 100 hari tu berlaku lah sesi saling menyukai saling menyintai..yela 100 hari hadap muka yg sama kongsi suka duka sama2, mesti jatoh hati..pada masa yg sama miho akan menghadapi 9 kematian ( sebab dia ada 9 ekor ) ..jadi uk gantikan nyawanya yg terakhir pada hari ke-100,dia kena ambik balik bead kat daewong..tapi miho taknak sebab kalau bead tu dikeluarkan drpd badan daewong,dia akan mati..bead tu dah mula menguasai badan daewong..jadi kalau dikeluarkan, habeslah 'chi' daewong..sape nak tengok orang yg dia cinta mati kan? jadi, miho pon hilang pada hari ke-100..eh, camni ke last part dia??? ish, mesti camtakbest jek kalau ending dia camni kan?mesti korang tak rasa nak tengok pon kan?haha..ini bukanlah pengakhirannya oke..nak tahu akhir dia jumlah tengok..^^

~ antara pelakon2nya ~

~ hero : lee seung ki .. drpd tak berdikari he turned to an independant guy when he met miho..seorang actor..mempunyai seorang datok yg penyayang n aunty yg cantik..~

~ heroin : shin min ah.. drpd gumiho jadik manusia..always following around mooch food from daewong..punya kuasa lebih drpd seorang manusia like run faster, can fly, eat a lot and its very a lot!suka terus terang, suka makan daging lembu sesangat..ada lesung pipit yg amat menarik plus bila dia senyum..mata akan jadi biru bila dia lemah..bila dia nanges,hujan pon akan turun walaupon di hari yg cerah..bersungguh dalam cubaan menjadi manusia..~

~ no min woo..dia ni ada pisau utk bunuh menatang2 cam gumiho n goblin..adi kisah kenapa dia tak jadi nak bunuh miho..dia berdiplomasi dengan miho..a good method..jahat ke baik? erm, more to baik..mula2 jadik doktor haiwan then lecturer plak..hua3..biasalah hidup lama kan mana boleh kerja satu mende jek..nanti orang pelik ~

ni antara2 babak dalam cerita tuh..

~aksi miho yg baru datang ke dunia manusia..
dialog miho : "its not a chair, its a well! its really white and pretty..the well look pretty but the water is not very clean.." then daging yg dimakan miho jatoh dalam 'well'..
dialog miho seterusnya : my meat! the well eat my meat ! ~

~ bila miho hepi sangat n time bulan menunjukkan rupa, 9 ekornya mulalah muncul! ~

~ happily ever after ~

best sgt2 cerita ni..rumate2 sy pon addicted gak..biasalah kitorang kan sehati sejiwa..~ konon =p ~
lagu2 tema dalam cerita ni best sangat! lee seung ki, shin min ah, no min woo..tiga2 pelakon ni take part dalam nyanyian lagu tema..memang best! kalau tak caya tanya sy! =p haha..takdelah..cari kat youtube tekan ost my girlfriend is a gumiho then dengar..easy aite? ^^

p/s : la ni dengar lagu2 depa jek.. exam2 plak tuh..bukan test ke hape..tp 'final' exam..mmg cari nahas kan hazirah ni..ceh~ sila jangan mencontohi sy~

_ E N D _

Thursday, February 10, 2011

+ final tunjuk rupa +

assalamualaikum..

wah, ada orang cakap blog sy bersawang lah..opss! no time lah sahabat..asif jiddan..jadi sebagai permulaan setelah 2 minggu setengah tidak menaip mengarang di blog tersayang ini, akan sy hupdate atas permintaan 'ramai'..~ ramai la sgt kan?hua3 ~

final exam kitorang dah mula since 7hb haritu..pejam celik dah final kan?here's my timetable :

- BLEI 2111 / intermediate english / 7hb 2 -
- BIST 2103 / tarikh tasyri' al-islami / 10hb 2 -
- BIDD 2002 / al-madkhal ila ilm dakwah / 11hb 2 -
- BIQH 2002 / ulum al-hadith / 16hb 2 -
- BLAI 2101 / al-lugah al-arabiah li al-dirasat al-islamiah II / 16hb 2 -
- BIUS 2103 / sistem perundangan di malaysia / 17hb 2 -
- BIQU 2002 / ulum al-quran / 21hb 2 -


beberapa paper dah lepas..alhamdulillah setakat ni boleh jawab semuanya..tak susah sangat tak senang sangat..paper akan datang? susa ke senang? erm, jum kita pecah masuk tempat soalan2 final ! sape2 nak ikot angkat bulu roma..ceh, tak ada sapa2 nk ikot..ok, cancel~

tarikh tasyri' ( sejarah perundangan islam ) antara subjek yg susah student nak skor ( kata2 orang )..bila dengar jek nama subjek ni pasti ayat "memang susah" adalah antara yang akan keluar..macam dah kena sumpahan pulak..dasat2~ sy akui subjek ni agak susah bagi sy yg sememangnya amat 'pandai' arab..tapi kalau kita ada courage yg sungguh2, pasti kejayaan tu dapat kita gapai kan? betul tak? biar kita tak pandai pun, asalkan kita.............? RAJIN.. haritu lepas jawab paper t.tasyri' p tengok carrymark kat depan blik ustaz..nak terkeluar jantung ghasenya sebab takut..tengok2 markah macam tak percaya jek..baik atau buruk? guest2..^^ apa sy boleh katakan di sini, alhamdulillah kerana usaha sy yg tak seberapa ni membuahkan hasil..apa yang boleh dan berani sy simpulkan, subjek ni insyaAllah,sy target paling rendah pun sy dapat b..klau dapat a? haaa..AMIN! ha'alorh, baru carrymark..itu pun nak kecoh..kan2? huk3..ok2, stop till here~ =p ~ carrymark pon penting oke! ~

barakallahulakuma kepada sepupu sebelah abah sy, kak nur mu'izzah..maaf kak muizzah tak dapat mai walimah..exam final dah 'menerkam'..sy doakan semoga akak dan suami bahagia dunia akhirat..amin..=)



p/s : target utk sem ni deanlist lagi..tolong doakan ek..^^

_ E N D _