:: Syukran Kathir! ^^ ::

Saturday, January 28, 2012

+ SEOUL GARDEN jom! +

assalamualaikum.

ni nak sambung cerita untuk entry sebelum ni. yang hanya mampu berbicara melalui gambar akibat panahan kemengantukan yang amat 'dahsyat' *ok, hiperbola melampau. ;p

ambik kereta dalam pukul 10.45am. walaupun bukannya nak keluar pagi tu jugak tapi tetap ambik awal sebab orangnya nak keluar ke mana ntah. jadi, ambik awal. done! pastu huda nak pi ambik baucer nak naik kereta tu pi OSC. tapi nampaknya amatlah tidak bertenaga pabila alarm kereta non stop 'menjerit'. lepastu kan...lepastu kan....eh, perlu ke cerita pasal ni? :p eh, taknak2.

usai solat zohor sy dan huda bergerak ke kereta menuju ke UPM to fetch abang muhd a.k.a my cousin a.k.a 'like' my own brother. :) memang dah janji dengan dia nak belanja seoul garden. sebelum ni dia pernah belanja 'makan besar' jugak . jadi sy pun belanja 'makan besar' balik . :) *fair sudah. hehe.

sesampainya kami di UPM, driver bertukar wajah. hehe. seoul garden yang kami nak pi tu bertempat di puchong. IOI Mall. kat sini ada 3 je SG. satu di One Utama, Kerinchi ( biasa pegi sekali. kawan belanja. ada dalam entry yang lepas :) ) dan IOI Mall. tak semua negeri ada SG ni. tapi penang ada! kat gurney plaza. hehe. masih tak berkesempatan pergi lagi. nanti2 lah ye.

ok, perjalanan diteruskan bawah pemanduan berhemah abg muhd. * sila kembang ye 'adik' . ;p mula2 ada lah silap tempat jugak. TER pergi resort dia. pulakkkk. hehe. at last sampai jugak. sesampainya kami di IOI. memang tak nampak macam mall. tapi dalam ye. panjang! banyak cina. terasa macam kami je melayu kat situ.haha sangatlah tipu kan. ;p

IOI Mall ada 2 extension. i mean they have 2 sections. old and new part. so, SG that we want to go situated in new part. takdak hala tuju jugak awal2 tu sebab memang panjang and its our 1st time. huk3. search tanya uncle google akhirnya ketemu jugak. syukur!

teruja di awalnya sebab hajat tercapai jugak. hehe. kami pilih pakej student punya. murah sikit. memandangkan kami datang dalam nak dekat pukul 4. jadi memang tinggal set dinner lah. a little bit expensive. pakej student, murahlah sikit kan. :) ada banyak pilihan macam biasa. sumbat je lah. memang tengah lapar betul time tu sebab memang 'simpan' perut untuk mai makan kat sini. hehe. abg muhd, our deal done ok! ^^ huda pulak dok bising sebab nak kena makan pakai chopstick. 'tak reti, tak reti! ' haha. kami hanya mampu tertawa. 1st time kan, haruslah begitu. gagal akan diiringi kejayaan. keh3. tetiba pulak kan cakap camni. haha.

abg muhd nak ke KLIA. mengiringi sahabat tersayang pergi stay terus dah di sarawak. lepas dah 'selesai'kan apa2 yang kena selesaikan di IOI, kami pun vroom2 ke KLIA! abg muhd stop di masjid sultan abdul samad yang dekat2 area sebelum nak sampai KLIA je. kawan dia mai ambik kat masjid tu. sebabnya dia takut kitorang hilang arah. erk, hilang arah apa kemendanya ni hazirah hang dok merapu? bukan2. ayat silap sat. dia takut kami tak tau jalan nak balik kuis. solat2 then mau pulang. tetiba terubah fikiran nak singgah nilai jap makan Tutti Frutti.

erk? tak kenyang lagi kah? kenyang memang kenyang tapi tak pernah makan kan? jum2 pergi jugak sementara masa masih ada ni. ampa tau kan tutti frutti? eskrem daripada yogurt. tapi seriously red velvet sangat meruntun jiwa dan raga! huda yang tolong ambikkan semua tu. sy hanya nganga tanpa membiarkan lalat masuk ke dalam mulut. * ayat orang tak betol lagi! dush3.
dah usai ambik eskrem, tiba masa untuk tauk macam2 kat eskrem kitorang tu. boh laici, cip choc macam2 jenis, choc hershey * tetiba hilang ingatan nak eja macam mana.huk3 , caramel. kat kaunter orang tu akan timbang then harga akan ditentukan berdasarkan berat eskrem tu. dan menikmatilah kami selepas itu. hehe.

pegi masuk giant nilai sebelah tu pulak. beli sedikit barang keperluanuntuk adik tersayang di USIM. sebab nak balik kuis mesti lalu hostel dia. jadi singgah sat. singgah solat sekali. hah, lagi satu! guard dia sangat bertenaga! seriously tak macam guard kuis! ops~ apa sy cakap ni? *pengsan

sampai kuis dalam pukul 8 lebih. sebenarnya tujuan nak kuar tu nak pergi kilang beryls punya choc and nak beli tiket bas sekali. mau pulang penang next week. tapi macam tak sempat pulak. huk2. baru nak borong choc kat beryls tu nak bawa balik rumah. bagi family cheq rasa. tak pa lah. lain kali kalau ada rezeki ok? :) tiket bas pulak nanti abg muhd tolong belikan. syukran kathir again to you encik muhammad 'uthman! nanti nak mai sini hantar tiket bas jangan lupa bawa choc beryls sekali ok? boleh? *dush3 meninggalkan lebam yang amat berbisa. :p

thats all! ^^

_ E N D _

2 comments:

  1. tak belanja k.lah pun =(

    ReplyDelete
  2. ala..ala...nanti kakak belanja ok sayang. :)

    ReplyDelete