:: Syukran Kathir! ^^ ::

Thursday, November 18, 2010

+ kesah-kesah +

assalamualaikum..

dah lama rasanya tak menjengah blog..busy..sempena raya yg masih berbaki ni, sy nk ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha..semoga kita dapat memahami apa erti korban itu yg sebenarnya..insyaAllah..

where am i ? opkos di rumahku yg tercinta, penang pulau tercinta..^^ ahad ni akan beransur pulang bersama cik nur syahirah yg cantik manis ayu tertarik memang the bomb! cuti mid sem yg masih berbaki 3 hari?ouh tidak......sehari mungkin? satu setengah harilah hazirah! eyh, ape gadoh2 pasal hari ni..ish~

sempena ~smpena lagi?=p~ hari meng'online' sy yg makin singkat neh, nak kongsi beberapa kisah yg terjadi dalam hidup sy..boley? kalau tak nak baca pon, ada nampak butang pangkah tu kan?silalah klik..sekian..

> ISK
INI SEJARAH KITA.. pertama kali sy pergi ke daurah sebegini..subhanallah! sebelum ni bila jek dengar kisah2 nabi dan para sahabat, takdela tertacink sangat..mcm sekejap jek berbekas..pastu lupa balik..astaghfirullah..lepas p ISK, tiap kali dengar kisah sedih berkaitan dengannya, airmata ni akan mudah tumpah..senang sangat2..mmg amat berkesan akhi hussaini tu beri pengisian ..walaupun hanya 2 hari..lepas p ISK tu gak, sy akan bersemangat utk p usrah..seperti terbukak luas mata ni mengenai islam dan dakwah..subhanallah3! semoga sy terus diberikan kekuatan olehNya utk berjuang dlm Islam!amin~~~

> esaimen
esaimen dakwah sy separuh sudah siap..maksudnya praktikal..bertulisnya belom siap..~ laporan ttg aktiviti atau program yg telah dilakukan ~ tarikh tasyri'? opss, belom siap gakz..oleh kerana lappy tak sehat beberapa hari ni, jadik urusan esaimen tergendala ..ahad pagi ni dah nak balik..wah, diri ni akan bekerja seperti komputer kah mungkin? aigooo~ go, go chaiyok !

> raya korban

ni anak2 saudara sy..sungguh khusyuk mewarna! sampai angkat muka pon susah..mereka amatlah keletah dan shumeL !..geram sungguhla...penat2..penat ape? penat angkat berat! haha..tak delah..

" geletek la lagi..geletek la lagi... "

hah, ni antra 'game' yg depa suke maen..penat bbeno ghasenya tp sronok! =p

> KUIS
erm..how i can say about this ek..byk perubahan yg telah sy lalui..antra yg drastiknya, suasana yg baru.....mungkin sy agak lebih berdikari sem ni? lebih peramah ? lebih pemalu? apa2pun yg paling pasti adalah, sy makin BUSY.......nak melekat kat bilik pun susa sungguh..tetibe naqibah harus sy pikul..kejap up kejap down..sumenya BARU...adik2 usrah yg baru..clsmate baru..kelas baru..lecturer baru..subjek baru..yg paling berbekas adalah usrah luar yg sy ikut under ikram..menjadikan hidup sy berputar 180 darjah drpd kehidupan normal sy..adakah? sebenarnya sy pon tak pasti..hanyalah perasaan sy..tak kisahlah apa yg terjadi yg pasti ia amat memberikan impak yg besar dalam hidup sy..negatif o positif? dua2 ada..alhamdulillah lebih ke arah positif..ye, asalkan matlamat n niat kita haruslah betul insyaAllah, Allah akan permudahkan..betul tak?
sy risau...risau teramat risau..risau akan keputusan peperiksaan ku yg akan menjunam..iyakah? nauzubillah..semoga deanlist lagi..amin...risau perkara tika di alam sekolah menengah dulu berulang kembali..busy dengan aktiviti n pertandingan sehinggakan pelajaran tak boleh nak tmpu..trauma sgguh~ tolong doakan sy ek sahabat2..

> manusia
alhamdulillah, ada beberapa insan rapat di sekeliling sy sudah berubah..syukran lillah kerana telah membuka pintu hatinya utk berubah menjadi yg lebih baik! alhamdulillah! sebelum ni sy pelik n tak sabar..rupa2nya ada hikmah di sebalik semua yg telah berlaku..astaghfirullah..nikmat yg sy alami sekarang lebih n lebih lagi..sesungguhnya Allah Maha Berkuasa..diri sendiri? akan sentiasa cuba utk berubah ke arah yg lebih baik n lebih baik..go, go chaiyok! ~again..=p ~

> sims
alahmak, terpaksa uninstall the sims 3..lappy yg tak bertenage buat seketika membuatkan sy kena 'buang' itu game dri lappy! huk3..sedey2..takpe2, nanti install laen..ain ooo ainnabila...nanti nk pinjam cd lagi boley? pinjam jek khojenya ye hazirah..ish3.. ~kenyet2~

wah, esaimen tarikh tasyri' semakin galaknya memanggil2 sy..ade sape2 nk tolong buatkan tak? =p haha..eyh,its mine oke! so i've to do it on my own rite? keh3..

p/s : bile lagila dapat online nya bile dah balik KUIS nanti ek..hurm.....

_ E N D _

2 comments:

  1. ee comel laaa budak kat gambar kedua tuh..comel sgt..aku suke rambut dy..stylish...nak buat rambut centu gak la hahaha...

    ReplyDelete
  2. http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com/
    salam.this is my novel..read if you have time and be my follower.i need around 200 blog follower to publish my novel...hope your support friend...thanks...
    like your post..

    ReplyDelete