:: Syukran Kathir! ^^ ::

Sunday, October 17, 2010

+ syera +


assalamualaikum..

entri sy pada kalini adalah berkisar mengenai seorang sahabat rapat sy..

.:: NUR SYAHIRAH MOHD SAUFEE ::.

mula terfikir nak tulis mengenainya apabila selasa ini bersamaan 19hb oktober pada pukul 7.30 pagi, sy akan bertolak pulang ke KUIS bersamanya..

syera the gorgeous gurl! :P

kenal dengannya di SMKA (P) Almashoor..


mula rapat dengannya bila sy sama kelas dengannya tingkatan 4..4 abqar..iaitu kelas sains 2..kami amat rapat..dalam kelas sy duduk dihadapan mejanya..jadi tiap2 hari suda semestinya ada je gosip panas!macam goreng pisang panas2! :P

masuk pertengahan tahun, keputusan peperiksaan sy agak memberangsangkan..jadi sy naik kelas 4 akhtar iaitu kelas sains 1..walaupun kami terpisah kelas, namun tetap rapat..kerana?
kerana kami seringkali ke kem bersama..yeay!

kem hape plak dh ni?
kem KRS..........ngee~


habis almashoor, kami bertekad mahu ke KUIS..ipt yg sama..tup2 seperti yg dirancang, masuklah kami ke sana to further our study..sem 1 sy sebagai pelajar asasi pengajian islam..tinggal di bilik yg sama dengan syera..banyak suka dan duka telah kami lalui bersama..

dan pada suatu hari.....

terjadi perselisihan faham antara kami berdua pada satu malam yg indah lagi nyaman lagi damai..jeng3~~

tiada tutur bicara yg keluar..masing2 mendiamkan diri tanda tidak berpuas hati dan memprotes!
masing2 dengan ego yg tersendiri! aku2 kau2!
namun atas dasar kasih sayang yg mendalam antara satu sama lain ~ceyyy ~ , akhirnya kami berbaik kembali..macamane ntah? ~ hilang ingatan pulak pasal tuh :P ~

ok, marilah kita berkenalan dengan cik syera kita yg cantik manis molek ala2 gadis melayu terakhir gituu :

- lahir pada bulan disember
- seorang yg happy-go-lucky
- tiap kali sy jalan2 kuar shopping ke mesti ada mata2 yg teeett pada cik syera kita..huk3..:P
- debater skolah! hebat!
- taking dip in syariah law..now she's in last sem..
- tinggal di bukit jambul, penang..
- ada adik yg ramai..
- cantik + pandai ..
- single but not available:P
- tersangatlah baik..
- pinky girl..
- takutkan serangga?
- amat caring
- n banyak lagi..
apa2pun, sy berdoa semoga ikatan ukhuwah kami tidak akan putus sampai bila2..uhibbuki fillah abadan abada..semoga hidupnya sentiasa dilimpahi dengan rahmatMu ya Rabbi~amin..

sayang kamu, rindu kamu~ ^^

p/s : syera, betol ke kmi tlis sume ni pasal ampa? maap ek klau silap..nanti kita story2 ek dlm bas..

_ E n D _

7 comments:

  1. thx dear..4 dis sweet entry..
    btol sgt smua fakta2 di atas..
    cuma mgkn lps ni perlu ada proses pentapisan gambar..kah2..mcm xssuai la ltak gmabr yg kurang hot kat situ.. =) and yes..kita pernah gaduh..ats sebab2 yg dah pun kita bicangkan kt ym td..heheh.. sweet memory kan..gaduh 2 kdg2 perlu sbb kita akn lbh mnghargai dan dhargai..semoga pershabatan kita kekal insyaAllah..mcm matahari yang akan setia memancarkan sinarnya.. (kata budak bahas..~) haha..ukhuwah fillah abadan abada ye syg... (",)

    ReplyDelete
  2. syera hot.nasib baik iman aku kukuh!

    ReplyDelete
  3. syera : welcome..insyaAllah..:)
    amir : hg neh...hahahaha

    ReplyDelete
  4. ngee! leh femes ni kalau dpt masuk blog hazirah, siap ade entry lagi tu. hehe

    ReplyDelete
  5. amer..mmg tgh hot ni..musim panas la ktakn..hujan pn jrg2.. =p

    ReplyDelete
  6. Wah..
    Buat entry utk shbt baik ye..
    Best nye..

    ReplyDelete